Gyógyászat

Szállodánk a Dunakanyar csodálatos természet adta környezetében kínál teljes körű nyugalmat és kikapcsolódást vendégei számára. Mai rohanó világunkban eddig háttérbe szorult az egészséges életmód, kikapcsolódás és a pihenés. A stresszben gazdag hétköznapoknak, a magas elvárásoknak csak abban az esetben tudunk megfelelni, ha mind testünknek és mind szellemünknek biztosítjuk a regenerációt, újra töltődést.

Gyógyászati részlegünk feladata, hogy szolgáltatásainkat igénybevevő vendégek számára segítséget nyújtsunk a teljes kikapcsolódáshoz és pihenéshez. Az aktuálisan jelentkező panaszok, valamint a krónikus betegségek enyhítése mellett célunk az egészséges életmódhoz szükséges segítségnyújtás. Meggyőződésünk, hogy megfelelő életmódbeli tanácsokkal -pl. egyénre szabott testmozgással, diéta kialakításával- hazatérve vendégeink hétköznapjaikat nyugodtabban, aktívabban tölthetik.

Kezelésinkről: 

Gyógymasszázs:

A masszázs a fáradt és sajgó izmok ellazításának egyik kitűnő módja. A kezelések betanult, rendszeres, rendezett és adagolt erejű kézi fogások sorozatából állnak, amelyet az erre a célra kiképzett személy, a gyógymasszőr végez (nem azonos a fürdősmasszőrrel vagy sportmasszőrrel!). A masszázs javítja a vérkeringést az izmokban és távolabbi területeken is, ezáltal az izom ellazul, csökken a fájdalom.
A masszázs serkenti a test szöveteiben a keringési- és anyagcserefolyamatokat, fenntartja a szövetek hajlékonyságát, rugalmasságát. Alkalmazásával elősegítjük az ízületi mozgások felszabadulását, a normális mozgásképesség helyreállását, az ízületi zsugorodások megszűnését. 

Parafangó kezelés ( orvosi vizsgálat szükséges)
 
Az iszap rendkívül gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben. Hatása: a kezelés ödémaellenes, mélytisztító hatása van, fertőtlenítő, vérkeringés-fokozó, izomlazító, hydrolizálja a sejteket.
A parafango kezelés két fajtája alkalmazott, ezek a kiegészítő hatóanyagok különbözőségében térnek el. A parafango az iszap és a paraffin keveréke. A paraffin katalizátor szerepet játszik a folyamatban: felmelegít (hőt termel) és szigetel. 40°C-ra felmelegített parafangót helyezünk forró pakolás formájában a beteg testrészre, majd szoros fólia-tekercselés következik. A vendég 20–30 percig betakarva pihen, majd leszedjük a pakolást. Hatása: javítja a vérkeringést, a testszövetek oxigénellátását, és csillapítja a fájdalmat. Idült gerinc- és végtagízületi gyulladás, arthrosis, spondylosis, izomfájdalmak esetén alkalmazható eredményesen.

A kezelés indikációi:
  • idült gerinc- és végtagízületi kopásos megbetegedések
  • izomfájdalmak, sérülések, műtétek utáni állapotok utókezelése
  • ízületi- és izommerevségek előkezelésére
  • krónikus gyulladásos, reumatikus és degeneratív betegségek
  • idült nőgyógyászati gyulladások
A kezelés kontra indikációi:
  • gyulladásos megbetegedések
  • bőr elváltozások
  • viszér gyulladás, trombózis
  • magasvérnyomás

Elektroterápia:

Számos formája ismeretes, így galvánkezelés, iontoforezis, rövidhullám, mikrohullám, ultrahang, diadinamiti, interferencia, mágnes, ultraibolya, infravörös, szelektív ingeráram, TENS stb. Mindegyik kezelési forma célja a fájdalom csökkentése és az izmok erősítése.
 
Részleges, elektromos fürdő (4-rekeszes galván).
A végtagok egyenkénit, vagy egyidejű vízben történő elektromos áramú kezelésére szolgál. A kezeléshullámformái négyféle diadinamikus áram és galván áram közül választható.
 
Indikációja:
Ideggyulladások – brachialgia, femoralgia, ischialgia – valamint a kéz kis izületeinek, a könyök, valamint a láb - , boka izületeinek gyulladásos és degenerativ megbetegedéseinek kezelésére, funkciónális panaszok mérséklésére is javasolt. Kiemelt indikációja a polineuritis. 

Tangentor: (víz alatti sugármasszázs)

Hatás
: izomtónus csökken, keringés nő. Érvényesül a víz mechanikai és hőhatása, fellazítja a hám és kötőszövetet, vér- nyirokkeringés jav.
 
A víz alatti vízsugármasszázs javallatai
A javallatok többsége mozgásszervi megbetegedések kezelésére irányul, de traumatológiai, neurológiai betegségek esetén is jó hatással alkalmazható.

A víz alatti vízsugármasszírozás ellenjavallatai
Nem kezelhető legyengült, leromlott egészségi állapotú beteg.
Lázas állapotú ember nem kezelhető.
Tilos a masszázs minden fertőző betegség esetén.
Különböző bőrelváltozás, bőrbetegség esetén nem javasolt a kezelés.
Tüdő, mellhártya heveny megbetegedéseiben, TBC fertőzésben lévő beteg nem kezelhető.
Menstruáció és terhesség alatt tilos.
Nem kezelhető vérzékenységben szenvedő beteg: (leukémia, scorbut).
Tilos a kezelés minden olyan betegségnél, mely heveny panaszokkal, fájdalommal, vérzéssel, duzzanattal jár.
Érszűkület, trombózis esetén nem javasolt a kezelés. Visszeres terület kezelése nem javasolt.
Műtét után 8 hétig nem javasolt a kezelés.
Inkontinencia ( súlyos vizelettartási problémák)esetén nem javasolt.
Eszméletvesztéssel járó betegség esetén nem javasolt a kezelés

Gyógyászati kezelések árlistája

(orvosi kozultáció szükséges)

 

Megnevezés

Időtartam (perc)

Ár (HUF)

Szakorvosi vizsgálat 6 000
Orvosi konzultáció (záró vizsgálat) 4 400
Parafangó 30 3 700
Oxigén terápia 20 2 000
Orvosi konzultáció (záró vizsgálat) 4 400
Gyógymasszázs 20 4 500
Gyógymasszázs 30 5 500
 
Elektroterápia
Diadynamik 10 2 400
Interferencia 15 3 000
Stabil galván kezelés 15 2 400
TENS 15 3 000
Szelektív ingeráram 10 2 400
Ultrahang 15 3 600
Hidroterápia
Vízalatti sugármasszázs 15 4 500
Örvényfürdő 20 3 600

 

 

 

 

Az árak forintban értendőek és az Áfa-t tartalmazzák.