Heti programajánló

Programok

A Lepence Spa vendégei minden nap színes programok mellett pihenhetik ki fáradalmaikat.
Wellness részlegünkön vízitornákkal, pilates-el és szauna felöntésekkel színesítjük a napot.

Vízitorna/Aqua aerobik 20 perc

Az alapvető aerobik óra kicsit módosított vízben végzett változata. Az órákon népszerű zenékre jó hangulatú koreográfiákkal találkozhatnak a vendégek.
Különböző intenzitású tornákat tartunk, melyek legfőbb jellemzője, hogy frissítenek, megmozgatják az izmokat. Idősebbeknek a nyújtó, átmozgató vízi tornát ajánljuk, mely lassú, nyugtató zenére történő könnyed mozdulatokkal lazítja el vendégeinket. Az aqua tornák legfőbb célja a felfrissülés, az izmok megnyújtása, a jó közérzet biztosítása.

Pilates 60 perc

A Pilates torna segít az izomzat feszessé tételében és a karcsúság megőrzésében, a törzsizomzat stabilizálásában.
Ízületkímélő hatásának köszönhetően hatékony segítség derékfájás, csípő-, térd- és egyéb mozgásszervi betegségek esetén is, illetve azok megelőzésére.

A Pilates gyakorlatok egyenletesen, fokozatosan egymásra épülő, egyénre szabott feladatokból állnak, amelyek elősegítik az izomzat harmonikus egységként történő működését. Emellett a Pilates torna egy speciális légzéstechnikát is magába foglal, amely remek feszültségcsökkentő, stresszoldó hatású, továbbá alkalmazásával megnövelhető a szervezet oxigénellátása és fokozható a fizikai teljesítmény is.

Szauna felöntés

Minden szauna felöntés ideje alatt a szaunamester bent tartózkodik a vendégekkel a szaunában, fokozatosan hevíti fel a kabint az aromás ráöntésekkel a kályhára, ezzel garantálva a vendégek akklimatizálódását. Igyekszik személyre szabott ventilációt biztosítani, a vendégek körül szauna zászlója és törölközője segítségével kavarja a forró levegőt.
Ezen kívül a szaunamester igyekszik minden, a szaunázást érintő kérdések megválaszolására illetve felügyeli a szauna részleget és ellenőrzi, hogy minden vendég betartsa a helyes-, és higiénikus szaunázás szabályait.
Egy-egy program időtartama maximum 12-15 perc, de bárki, aki úgy érzi elég volt számára, nyugodtan elhagyhatja a szaunát. Ezt követi a lehűlés, majd pihenés, relaxáció.
A szaunamesterek egyik célja a felöntéséen, hogy a vendégek hátán futkosson a hideg. Ez nagyon különleges, jó érzés, és elsősorban a stresszoldásban nyújt nagy segítséget a „libabőrözéskor” tapasztalt endorfin nevű hormon termelődés serkentésének köszönhetően.
A szeánszok mindig meghatározott programok keretein belül zajlanak. Minden egyes programnak megvan a maga külön varázsa.
A felöntések alkalmával használt olajok javítják a légutak átjárhatóságát, élénkítik a vérellátást, fertőtlenítenek, csillapítják a fájdalmat és gyulladást, valamint görcsoldó hatással is rendelkeznek.
Szaunalepedőt biztosítunk.

Visi Mókus Játszóházunk gyermekprogramjai
 
Visi Mókus Játszóházunk a -2. szinten éjjel-nappal  várja a játszani, színezni ,rajzolni vágyó apróságokat.
Hétvégén és szünidőben garantált a változatos egész napos gyermekprogram, hiszen gyermek-,  és sport-animátoraink gondoskodnak a jókedvről.
Nagy hangsúlyt fektetünk a kézügyesség javítására a kézműves programok során,szárazföldi és vízi sport programjaink pedig a nagymozgások fejlesztésében segítenek.
A kézműveskedéseken a hagyományos papír-olló-ragasztón kívül előkerül még, a nemezeléshez használt gyapjú, a gyertyaöntéshez viasz, valamint süthető gyurma, különféle termések és magok, illetve a hétköznapi tárgyak kreatív újrahasznosításában is élen járunk.
Aki pedig aktívabb kikapcsolódásra vágyik az is jó helyen jár nálunk, hiszen Kinecttel felszerelt Xbox konzol, Ping-pong asztal, tollaslabda, pelota, vízilabda várja az aktívabb közönséget.

A gyermekprogramok alatt felügyeletet biztosítunk a 3 évnél idősebb gyermekek számára,
így a szülők nyugodt szívvel vehetnek részt szauna felöntéseinken vagy tölthetnek el egy kis időt kettesben, a csemete szórakozásáról és biztonságáról animátoraink gondoskodnak.